Kweektip

Wekelijks uw planten voorzien van Wortel Voeding is aan te raden om uw planten in optimale conditie te houden.

Dosering

1 tot 2 keer per week 2,5 ml Wortel Voeding toevoegen aan 1 liter kraanwater (1 dop = ± 9ml)

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s lawn & garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Alvorens te gebruiken, het etiket lezen. Bewaren bij kamertemperatuur en donker bewaren. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen

Fosfor

Wortelvoeding van Wilma’s Lawn & Garden bevat een grotere hoeveelheid aan fosfor. Fosfor draagt bij aan sterke wortels, zodat het wortelstelsel van de plant beter bestand is tegen ziekten en lagere temperaturen. Daarnaast zorgt fosfor voor voldoende aanmaak van nieuwe wortelhaartjes. De wortelhaartjes zijn van groot belang voor het transporteren van voedingsstoffen in de plant.

Water op kamertemperatuur

Tuinders die de planten met de gieter water geven doen er verstandig aan het koude leidingwater eerst te verwarmen (door het bijvoorbeeld te mengen met warm water) voordat we beginnen te gieten. Wanneer namelijk alleen het koude leidingwater uit de kraan wordt gebruikt, krijgt de plant keer op keer een flinke opdonder te verwerken. Koud voedingswater heeft namelijk een vertragend effect op de plant, waardoor deze zich minder goed zal ontwikkelen. Bovendien zorgen de grote temperatuurverschillen vaak voor (onnodige) stress. De ideale watertemperatuur ligt zo rond de 21 °C.

Toepassing

Wij raden aan om de wortelvoeding de eerste 2 weken één keer met een gietbeurt aan de plant mee te geven. Daarna kun je de wortelvoeding vervangen door een Wilma-1 Basis en Wilma-2 Groei.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.