Later stadium

Met het gebruik van Wilma Moestuinvoeding-2 kan het gewas zich goed ontwikkelen en groeien. Wilma Moestuinvoeding-2 bevat snel opneembare voedingsstoffen voor de groeiperiode van de plant. Dit zorgt er voor dat tekorten tijdens de groeicyclus zich niet snel zullen voordoen. Daarnaast zorgt Wilma Moestuinvoeding-2 voor een sterke weerstand tegen ziektes en plagen.

Kalium

De Wilma Moestuinvoeding-2 bevat naar verhouding een grotere hoeveelheid kalium. De hoeveelheid kalium in deze voeding draagt bij aan de snelle vorming van bloemen en fruit. Om een snelle groeispurt mogelijk te maken is het van groot belang dat de planten voedingsstoffen snel kunnen opnemen. Kalium is van essentieel belang voor het transporteren van voedingsstoffen in de plant. Daarnaast zorgt de hoeveelheid aan kalium voor het aanmaken van celwanden, wat wederom bijdraagt aan de vorming van bloemen en fruit.

Water op kamertemperatuur

Tuinders die de planten met de gieter water geven doen er verstandig aan het koude leidingwater eerst te verwarmen (door het bijvoorbeeld te mengen met warm water) voordat we beginnen te gieten. Wanneer namelijk alleen het koude leidingwater uit de kraan wordt gebruikt, krijgt de plant keer op keer een flinke opdonder te verwerken. Koud voedingswater heeft namelijk een vertragend effect op de plant, waardoor zij zich minder goed zal ontwikkelen. Bovendien zorgen de grote temperatuurverschillen vaak voor (onnodige) stress. De ideale watertemperatuur ligt zo rond de 21 °C.

Moestuin voeding -2 is Control Union gecertificeerd. Dit betekent dat deze voeding geschikt is voor de biologische kweker. Je herkent deze certificering aan het Control Union logo wat op de labels zijn geplaatst.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.