Kweektip

Wekelijks uw planten voorzien van Moestuin Voeding is aan te raden om uw planten in optimale conditie te houden.

Dosering

1 tot 2 keer per week 2 tot 4 ml Moestuin Voeding toevoegen aan 1 liter kraanwater (1 dop = ± 9ml)

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s lawn & garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Alvorens te gebruiken, het etiket lezen. Bewaren bij kamertemperatuur en donker bewaren. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen

Stikstof

Een plant heeft in het beginstadium een sterke behoefte aan stikstof. Stikstof staat aan de basis van een snelle en sterke groei en bepaalt ook in belangrijke mate de grootte van de plant. Stikstof is zeer belangrijk voor de vorming van bladgroen. Bladgroen is essentieel voor het aanmaken van suikers, die de plant van energie voorzien.

Wilma Moestuinvoeding-1 bevat naar verhouding een grotere hoeveelheid vloeibare stikstof en is zo direct opneembaar voor de plant en werkt ter bevordering van de vegetatieve groei. Wilma Moestuinvoeding-1 is door de hoeveelheid stikstof voornamelijk geschikt voor groenblijvende gewassen, waarvan niet de vruchten worden gegeten, maar juist het blad. Deze voeding is voornamelijk geschikt voor groenten, zoals onder andere sla, basilicum, kolen en spinazie.

Water op kamertemperatuur

Tuinders die de planten met de gieter water geven doen er verstandig aan het koude leidingwater eerst te verwarmen (door het bijvoorbeeld te mengen met warm water) voordat we beginnen te gieten. Wanneer namelijk alleen het koude leidingwater uit de kraan wordt gebruikt, krijgt de plant keer op keer een flinke opdonder te verwerken. Koud voedingswater heeft namelijk een vertragend effect op de plant, waardoor zij zich minder goed zal ontwikkelen. Bovendien zorgen de grote temperatuurverschillen vaak voor (onnodige) stress. Een ideale watertemperatuur ligt zo rond de 21 °C.

Moestuin voeding -1 is Control Union gecertificeerd. Dit betekent dat deze voeding geschikt is voor de biologische kweker. Je herkent deze certificering aan het Control Union logo wat op de labels is geplaatst.
Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.