Extra perliet voor een betere afwatering

Omdat we bij het tuinieren in de buitenlucht de hoeveelheid neerslag niet zelf in de hand hebben, kan het handig zijn om voor extra afwatering te zorgen. Wanneer kokos namelijk teveel water krijgt, kan het voor de wortels van de planten te nat worden. De planten zullen dan alles behalve goed kunnen groeien en dat willen we als kweker uiteraard zoveel mogelijk voorkomen. Hier is door Wilma’s Lawn & Garden rekening mee gehouden, waardoor er extra perliet aan de Cocolite-22 is toegevoegd. De afwatering van het substraat verbetert aanzienlijk. Overtollig (regen)water kan gemakkelijk worden afgevoerd, zodat het gewas hier weinig hinder van ondervindt. Door de goede drainerende eigenschappen van Cocolite-22, is dit kweekmedium ook zeer geschikt voor kweekmethodes waarbij de gewassen via een bevloeiingssysteem van water worden voorzien.
Doordat er bij deze kweekmethoden veel vaker water aan de planten wordt gegeven, is het belangrijk dat het overtollige water gemakkelijk kan wegvloeien door de luchtige structuur van het substraat. De belangrijke kenmerken van Cocolite-22 zijn dan ook een hoge zuurstoftoelaatbaarheid, een optimale luchtigheid van het substraat en een snelle afwatering van overtollig water!

Betere zuurstof toelaatbaarheid

Alles wat het substraat losser en luchtiger maakt, vergemakkelijkt de afwatering van overtollig water en verbetert de zuurstoftoelaatbaarheid. De extra toegevoegde perlietkorrels aan Cocolite-22 zorgen niet alleen voor een goede afwatering, maar zorgen ook voor een grotere toevoer van zuurstof in het substraat, waardoor er volop zuurstof bij de wortels van de planten kan komen. Wanneer het substraat het overtollige regenwater niet kwijt kan, kunnen de wortels zelfs stikken door een te natte ondergrond.

Gezond wortelstelsel

De conditie van een plant wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van het wortelstelsel. Als de gezondheid van het wortelstelsel wordt aangetast zal ook de plant beginnen af te takelen. Wanneer het substraat als basis niet goed is, zal het gehele verdere groeistadium van de plant moeizaam verlopen. Het is bekend dat de kwaliteit van een plant voor 50% wordt bepaald door de kwaliteit van het wortelstelsel onder de grond. Alleen met een gezond en groot wortelvolume kan een plant zich optimaal ontwikkelen. Is het substraat waarin de wortels groeien niet van de juiste samenstelling, dan zullen de wortels zich onvoldoende ontwikkelen en is de kans op een succesvolle teelt eigenlijk al verkeken. Om er zeker van te zijn dat een substraat van een goede kwaliteit is en aansluit bij de behoefte van de plant, is het belangrijk het substraat goed te beoordelen en te letten op een keurmerk.

RHP keurmerk

Voor Cocolite-22 worden de vezels gebruikt die in de bast van kokosnoten zitten. Deze vezels bevatten van nature een hoge concentratie aan zout, doordat de meeste kokosbomen in de nabijheid van de zee groeien. Dergelijke hoge concentraties aan zout zijn niet geschikt voor het kweken van planten en daarom worden de vezels eerst goed gewassen. Nadat het zout eruit is gewassen, worden de kokosvezels door middel van hete stoom ontdaan van ziektekiemen en/of ongedierte. Deze speciale behandeling bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van het kokossubstraat. Cocolite-22 is voorzien van het RHP keurmerk (Regeling Handels Potgronden), dit garandeert dat de kokosvezels op de juiste manier zijn gewassen, gestoomd en gebufferd. Bij het bufferen van de kokosvezels worden er in het water waarin de vezels gewassen worden, magnesium en kalk toegevoegd. Deze toevoeging zorgt alvast voor de juiste mineralen!

RHP-keurmerk
Cocolite-22 is voorzien van het RHP-keurmerk. Dit staat garant staat voor een kokossubstraat van hoge kwaliteit. De kokosvezels zijn op de juiste manier gewassen, gestoomd en gebufferd, waardoor een optimaal substraat kan worden gegarandeerd.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.