Kweektip

Voor het beste resultaat adviseert Wilma’s lawn & garden het gebruik van Wilma-2 Groei in combinatie met water op kamertemperatuur (21°C). Op die manier kunnen de wortels van de planten de voeding het beste opnemen.

Dosering

6 – 12 ml per liter water (1 dop is 9 ml).

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s lawn & garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Bewaren bij kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen.

Magnesium

Tijdens de groeifase heeft uw gewas meer behoefte aan stikstof, kalium en magnesium. Door de uitgebalanceerde Wilma-2 Groeivoeding krijgt uw gewas alles dat het gedurende de groeiperiode nodig heeft. Dit resulteert in een snellere en betere ontwikkeling tijdens de groeifase. Om een snelle groeispurt mogelijk te maken is het van groot belang dat de planten voedingsstoffen snel kunnen opnemen. Door de toevoeging van magnesium draagt Wilma-2 Groei voeding hier in belangrijke mate aan bij. Magnesium zorgt ervoor dat de voedingsstoffen gemakkelijker opneembaar worden voor de plant, daarnaast zorgt magnesium er ook voor dat de opname van licht door de bladeren nog meer wordt vergroot. Op die manier vindt er een sterkere fotosynthese plaats, waardoor de planten een ware groeispurt kunnen genereren.

Kalium

De stof kalium zorgt ervoor dat de plant een stevige stam krijgt met stevige vertakkingen. De stam van de plant en haar vertakkingen ontwikkelen met behulp van kalium vaak een houtachtige structuur. De stam en de vertakkingen worden hierdoor aanmerkelijk sterker en kunnen zo dus ook meer gewicht aan bloemen of vruchten dragen!

Gezond wortelstelsel

Kalium draagt ook bij aan een gezond wortelstelsel en dat is een belangrijk onderdeel bij het succesvol tuinieren. Een goed ontwikkeld wortelstelsel zorgt immers voor een grote, sterke plant die beter bestand is tegen ziekten en insectenplagen. Daarnaast kan een plant die in het bezit is van een groot wortelstelsel meer voeding opnemen en dat komt de kwaliteit en gezondheid van de plant ten goede.

Water op kamertemperatuur

Tuinders die de planten met de gieter water geven doen er verstandig aan het koude leidingwater eerst te verwarmen (door het bijvoorbeeld te mengen met warm water) voordat we beginnen te gieten. Wanneer namelijk alleen het koude leidingwater uit de kraan wordt gebruikt, krijgt de plant keer op keer een flinke opdonder te verwerken. Koud voedingswater heeft namelijk een vertragend effect op de plant, waardoor zij zich minder goed zal ontwikkelen. Bovendien zorgen de grote temperatuurverschillen vaak voor (onnodige) stress. Een ideale watertemperatuur ligt zo rond de 21 °C.

Toepassing

Voor een optimaal resultaat te gebruiken in combinatie met Wilma-1 Basis en Wilma-3 Bloei. Wilma-2 Groei kan tijdens de gehele groeiperiode één keer per week als aanvulling op het leidingwater worden gebruikt bij het bevloeien van het gewas. Na het gebruik van de voeding Wilma-2 Groei voor de groeiperiode van de kweekcyclus kan worden overgegaan op de Wilma-3 Bloei voeding.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.