Kweektip

Voor het beste resultaat adviseert Wilma’s lawn & garden het gebruik van Wilma-1 Basis in combinatie met water op kamertemperatuur (21°C). Op die manier kunnen de wortels van de planten de voeding het beste opnemen.

Dosering

3 – 10 ml per liter water (1 dop is 9 ml).

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s lawn & garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Bewaren bij kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen

Stikstof

Een plant heeft in het beginstadium een sterke behoefte aan stikstof. Stikstof staat aan de basis van een snelle en sterke groei en bepaalt ook in belangrijke mate de grootte van de plant. Een grote plant heeft in verhouding tot kleinere soortgenoten, het voordeel dat zij een dikke hoofdstam heeft, met daaraan stevige zijtakken. Deze zullen zowel een storm als een insectenplaag beter doorstaan. Ook zal een plant met een dikkere stam en stevige zijtakken beter presteren omdat de saptoevoer optimaal is. Wilma-1 Basis voeding bevat onder andere vloeibare stikstof en is zo direct opneembaar voor de plant en werkt ter bevordering van de vegetatieve groei. Stikstof is zeer belangrijk voor de vorming van bladgroen. Voor het optimaal opwekken van energie in plantencellen, speelt stikstof ook een cruciale rol. Stikstof zorgt er namelijk voor dat zonlicht met behulp van bladgroenkorrels in de plantencellen wordt omgezet in energie en ook kan worden opgeslagen.

Calcium

Kalk vormt een belangrijk ingrediënt van de Wilma-1 Basis voeding en zorgt er onder andere voor dat de gehele voedingshuishouding in het substraat en opname van voedingsstoffen door de plant worden verbeterd. Zo geeft kalk planten meer stevigheid en maakt het de planten gemakkelijker om meststoffen op te nemen, doordat kalk voor een neutrale pH-waarde zorgt. De kalk vormt namelijk een belangrijke factor voor het verteren/composteren van organische stoffen, waardoor voedingsstoffen in de bodem beter beschikbaar komen voor de plant. Tot slot zorgt kalk vaak voor een neutrale pH-waarde, waardoor het aardemengsel minder snel verzuurt.

Wilma-1 Basis voeding bevat onmisbare, professionele meststoffen en vormt zo de basis voor een gezond en sterk gewas!

Toepassing

Voor een optimaal resultaat te gebruiken in combinatie met Wilma-2 Groei en Wilma-3 Bloei. Wilma-1 Basis kan tijdens de gehele groeiperiode één keer per week als aanvulling op het leidingwater worden gebruikt bij het bevloeien van het gewas. Na het gebruik van de basisvoeding Wilma-1 voor de beginperiode van de kweekcyclus kan worden overgegaan op de Wilma-2 Groei voeding.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.