Kweektip

Voor het beste resultaat adviseert Wilma’s Lawn & Garden het gebruik van palmvoeding in combinatie met water op kamertemperatuur (21°C). Op die manier kunnen de wortels van de palm de voeding het beste opnemen.

Dosering

4 – 5 ml per liter water (1 dop is 9 ml).

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s Lawn & Garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Bewaren bij kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen.

Kamerplant

Palmen kunnen worden onderverdeeld in twee soorten. De waaierpalm is het meest bekend, de bladeren van deze palm bestaan meestal uit een lange stengel die uit de stam groeit en die aan het eind een min of meer cirkelvormige waaier van bladeren heeft. Een vederpalm heeft daarentegen vele individuele blaadjes aan de stengel, waardoor het blad op een veer lijkt. De palm is een mooie en ideale plant voor binnenshuis. Bij een kamertemperatuur vanaf 17ºC kan een palm zich goed ontwikkelen. De meeste palmen houden van veel water en hebben voor een sterke groei dan ook heel wat voedingsstoffen nodig. U zal versteld staan van de hoeveelheid voeding die een palm nodig heeft! Met name palmen die in kuipen of potten staan, kunnen snel hinder ondervinden van tekorten. De meeste substraten bevatten van nature te hoge fosfor (P) doseringen, die voor de palm vaak groeivertragend werken. Dit is de reden dat Wilma’s Lawn & Garden zich steeds meer is gaan specialiseren op een uitgebalanceerde voeding die specifiek voor de palm ontwikkeld is.

Palm voeding

De palm kan vrij oud worden, maar is best kieskeurig als het om voeding gaat. Vooral in het voorjaar, gedurende de lente en de zomer ontwikkelen palmen zich snel. Tijdens deze periode is het gebruik van extra meststoffen aan te bevelen. We mengen de meststoffen eerst goed in water, zodat de palm een juiste samenstelling aan voeding ontvangt. We gieten het water met enige afstand rondom de stam, zodat de wortels van de palm worden gestimuleerd om zelf op zoek te gaan naar het rijke voedingswater. Palmen geven vooral de voorkeur aan voldoende kalium (K), magnesium en mangaan. In veel aardemengsels komen deze belangrijke meststoffen in een te beperkte hoeveelheid voor. Daarnaast is een palm vrij gevoelig voor (te) hoge fosfor waarden en dat wil nog wel eens voor een teleurstellende groei en ontwikkeling zorgen. Wilma’s Lawn & Garden Palm voeding zorgt voor een evenwichtigheid aan mineralen en een gezond en stevig wortelstelsel. Hierdoor kan de palm optimaal voedingsstoffen opnemen en een sterke stam en mooie, groene bladeren ontwikkelen. Dit maakt de palm weerbaarder en zorgt voor een goede weerstand tegen ziekten.

Toepassing

Kan tijdens de gehele groeiperiode één keer per week als aanvulling op het leidingwater worden gebruikt bij het water geven van de palm.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.