Kweektip

Voor het beste resultaat adviseert Wilma’s Lawn & Garden het gebruik van orchideeënvoeding in combinatie met water op kamertemperatuur (21°C). Op die manier kunnen de wortels van de orchidee de voeding het beste opnemen.

Dosering

4 – 5 ml per liter water (1 dop is 9 ml).

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s Lawn & Garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Bewaren op kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen.

Verzorging

Orchideeën zijn planten met een gebruiksaanwijzing. Zeker wanneer de planten uitbundig bloeien, gebruiken ze behoorlijk veel energie en daar dienen we bij de verzorging rekening mee te houden. Ook de plek in de woonkamer bepaalt in grote mate het succes van de orchidee. Zo heeft de orchidee behoefte aan een grote hoeveelheid licht, maar kan direct zonlicht weer leiden tot teveel warmte en zelfs verbranding van de bladeren. Ook wanneer de plant is uitgebloeid kan het verstandig zijn de orchidee op een iets koelere plek te zetten. Hierdoor zal de plant minder vocht verdampen en kan de energie worden besteed aan het aanmaken van nieuwe scheuten en beginnende bloemknoppen. Door deze kweekmethode lukt het vaak gemakkelijker om de orchideeën weer in de bloei te krijgen.

Extra stikstof en zwavel

Orchideeën zijn subtropische planten waarvoor de ideale kamertemperatuur ligt tussen 20 ºC en 22 ºC. Tijdens de groeiperiode heeft de orchidee vooral behoefte aan een hogere dosering stikstof, waardoor nieuwe groeischeuten zich snel kunnen ontwikkelen. De uitgebalanceerde orchideeën voeding van Wilma’s lawn & garden® bevat alles wat een orchidee nodig heeft. Zo zorgen diverse sporenelementen voor extra ijzer en dus sterke groene bladeren. Daarnaast bevat deze orchideeën voeding ook extra zwavel, dat bijdraagt aan een sterke en veerkrachtige plant. De toegevoegde fosfor wordt met name door de orchidee gebruikt om langdurig en uitbundig te kunnen bloeien. De orchidee is geen grote waterverbruiker, maar wel een kieskeurige plant. Voorkom daarom dat er een laag water in de pot komt te staan, want daar heeft een orchidee een hekel aan!

Toepassing

Kan tijdens de gehele groeiperiode één keer per twee weken als aanvulling op het leidingwater worden gebruikt bij het water geven van de orchidee. Tijdens de bloeiperiode heeft de orchidee meer behoefte aan meststoffen en kan de voeding één keer per week worden gebruikt.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.