High Porosity Cocos (HPC) combineert de eigenschappen van ATAMI's Cocos Substrate met toegevoegd perliet voor een betere luchtigheid van het substraat. De kokos van Atami staat bekend als zeer schoon en arm aan schadelijke zouten, terwijl het ook een uitgebalanceerde bemesting bevat. Om dit te bereiken, wordt de kokos gerijpt, gewassen, gebufferd en licht bemest.

Perliet is vulkanisch gesteente dat is gevormd tijdens vulkaanuitbarstingen. Het wordt behandeld met een hoge temperatuur om het uit te zetten. Je kunt het vergelijken met popcorn. Wanneer we een maïskorrel verwarmen, komt het in een luchtige traktatie. Hetzelfde kan perliet gebeuren, dat in een poreuze structuur komt van ongeveer twintig keer de oorspronkelijke grootte. Door dit perliet door het substraat te mengen, neemt de luchtigheid van het substraat aanzienlijk toe.

Door de toevoeging van perliet aan de kokos, bereikt het product een luchtpercentage van ongeveer 30%. De beschikbaarheid van lucht is essentieel voor de ontwikkeling van wortels. Planten hebben zuurstof nodig om suikers te 'verbranden' en te gebruiken voor hun energie. Door het gebruik van deze energie breidt het wortelstelsel zich uit en ontwikkelt het zich verder.
• Luchtige structuur
• Goed watermanagement
• Optimale wortelontwikkeling

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.