Kweektip

Groene Planten voeding werkt uitstekend in combinatie met de substraten Cocolite-11 en Cocolite-22. Voor het beste resultaat adviseert Wilma’s Lawn & Garden het gebruik van Groene Planten voeding in combinatie met water op kamertemperatuur (21°C). Op die manier kunnen de wortels van de plant de voeding het beste opnemen.

Dosering

2 – 3 ml per liter water (1 dop is 9 ml).

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s Lawn & Garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Bewaren op kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen.

Ijzerchelaat

IJzer is een onmisbaar element in de plant en stimuleert de aanmaak van bladgroenkorrels in de bladeren. Op die manier speelt ijzer een hoofdrol bij de fotosynthese en dus bij de energieopwekking in de plant. Groene planten voeding bevat vloeibare ijzerchelaat, dit is direct opneembaar door de plant. Het toegevoegde ijzer heeft een gunstige uitwerking op de aanmaak van bepaalde enzymen in de plant. Verder zorgt het hogere ijzergehalte er voor dat zuurstof gemakkelijker naar de plantencellen wordt getransporteerd voor de opslag van energie. Dit heeft een gunstige invloed op de energiehuishouding van de plant. Bij een ijzertekort krijgen de bladeren tussen de nerven vaak een lichtgele tot gele kleur door de afbraak van bladgroen. Dit heeft een vertragend effect op de fotosynthese, waardoor de groei stagneert.

Snel effect

Bij het gebruik van Groene planten voeding treedt er meestal snel verbetering op doordat de kleur van het blad donkerder groen van kleur wordt. Sommige plantensoorten gedijen bijzonder goed bij hogere ijzerwaarden in de voeding. Professionele tuinders spreken bij sommige plantensoorten zelfs over “ijzervreters”. De complete Groene planten voeding van Wilma’s Lawn & Garden is bij uitstek geschikt om het gewas van extra ijzer en magnesium te voorzien, tekorten op te heffen en te voorkomen. Zo krijgen de bladeren van de planten meer kleur, worden de blaadjes groter en oogt de plant sterk en fris! Met behulp van Groene planten voeding kunnen we het gewas langduriger van ijzerbemesting voorzien, waardoor de plant meer ijzer opneemt, sterker wordt en het blad een groenere kleur krijgt. Dit alles zorgt voor extra sterke planten!

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat onmisbaar is voor alle biochemische processen in de plant. Het herstelt en onderhoudt de plantencellen en reguleert de hoeveelheden kalium, calcium en natrium. Magnesium is belangrijk voor de bladontwikkeling en bevordert de vorming van stoffen zoals suikers, eiwitten en zetmeel. Hierdoor wordt het groeiproces versneld, waardoor de plant snel in omvang toeneemt. Groene planten voeding van Wilma’s Lawn & Garden bevat alle noodzakelijke elementen in de juiste verhouding voor een optimaal groeipatroon.

Toepassing

Kan tijdens de gehele groeiperiode één keer per week als aanvulling op het leidingwater worden gebruikt bij het water geven van de planten.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.