Kweektip

Voor het beste resultaat adviseert Wilma’s Lawn & Garden het gebruik van Bonsai-2 voeding in combinatie met water op kamertemperatuur (21°C). Op die manier kunnen de wortels van de bonsai de voeding het beste opnemen. Daarbij kan het beste in de avonduren water worden geven, zodat het boompje in alle rust het water kan opnemen.

Dosering

4 – 5 ml per liter water (1 dop is 9 ml).

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s Lawn & Garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Bewaren op kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen.

Bonsai als kamerplant

In het Japans betekent bonsai letterlijk ‘boom in de pot’. Dit is één van de redenen dat de bonsai boompjes vaak als kamerplant worden gebruikt. Wanneer de bonsai in een bloempot in de woonkamer staat, kan er gedurende het gehele jaar de bonsai 2 voeding worden gebruikt. Door het constante binnenklimaat is er van winterse omstandigheden immers geen sprake. Wel zal de bonsai in de zomer meer vocht verdampen en dus ook meer water nodig hebben dan in de winter en het voorjaar.

Voedingsstoffen

Het zorgen voor een goede bemesting is zowel voor de bonsai binnenshuis als bij de bonsai in de buitenlucht van groot belang. In de woonkamer staat de bonsai vaak in een kleine bloempot met weinig voedingsstoffen en zal de aarde vrij snel uitgeput raken. In de buitenlucht spelen factoren als hevige neerslag en omringende planten en bomen een belangrijke rol, waardoor er ook in deze situatie behoefte is aan extra meststoffen. Door het gebruik van de Bonsai 2 voeding van Wilma’s lawn & garden krijgt de bonsai alle benodigde voedingsstoffen en mineralen tijdens de groeiperiode. De werkzame meststoffen zijn langer voor de bonsai opneembaar en de hogere dosering aan stikstof en extra ingrediënten, zoals calcium en ijzer, zorgen voor een snelle en gelijkmatige groei. Ijzer zorgt daarbij ook voor een verbeterde aanmaak van bladgroenkorrels, waardoor de blaadjes van de bonsai er fris en gezond komen uit te zien!

Klein miniatuurboompje

Bonsai boompjes zijn bomen die zodanig gesnoeid worden dat ze klein van omvang blijven, maar er wel oud en realistisch uitzien. Het kweken van bonsai bomen is de afgelopen decennia wereldwijd een rage geworden. Het kweken van deze bijzondere miniatuurboompjes komt van oudsher voort uit een traditie van duizenden jaren. De bonsai boom wordt vaak gezien als een door manipulatie klein gehouden boom die echter de illusie wekt een groot en oud exemplaar te zijn.

Herfst

Bij het aanbreken van de herfst, zo rond de maand september, dient de groei van de bonsai in de buitenlucht geremd te worden zodat het boompje haar energie kan steken in het vormen van reserves om de winter door te komen (het afharden). Voor deze fase heeft Wilma’s lawn & garden de Bonsai 1 herfst/winter voeding ontwikkeld. Deze speciale voeding voor de herfst en winterperiode zorgt voor een verhoogde weerstand en vormt een goede voorbereiding van de bonsai op de koude buitentemperatuur en winterse neerslag.

Toepassing

Voor een optimaal resultaat te gebruiken in combinatie met Bonsai 1 (herfst/winter) voeding. Bonsai 2 (lente/zomer) kan tijdens de gehele groeiperiode één keer per week als aanvulling op het leidingwater worden gebruikt bij het water geven van de bonsai. Na het gebruik van Bonsai 2 (lente/zomer) voor het groeistadium van de bonsai kan worden overgegaan op de Bonsai 1 (herfst/winter) voeding.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.