Kweektip

Voor het beste resultaat adviseert Wilma’s lawn & garden het gebruik van Bonsai 1 (herfst/winter) voeding in combinatie met water op kamertemperatuur (21°C). Op die manier kunnen de wortels van de bonsai de voeding het beste opnemen. Daarbij kan het beste in de avonduren water worden geven, zodat het boompje in alle rust het water kan opnemen.

Dosering

4 – 5 ml per liter water (1 dop is 9 ml).

Kwaliteit gewaarborgd

De stimulatoren en vloeibare voedingen van Wilma’s lawn & garden zijn onder de draaidop geseald en lichtdicht verpakt, hierdoor blijft de kwaliteit voor langere tijd gewaarborgd.

Gebruiksaanwijzing

Bewaren bij kamertemperatuur. Goed schudden voor gebruik. Na openen beperkt houdbaar.

Waarschuwing
Buiten bereik van kinderen houden. Niet om in te nemen.

Japan

Vaak wordt de “Bon-sai” beschouwd als iets typisch Japans. Maar dat is een wijdverspreid misverstand; de Chinezen zijn namelijk als eerste begonnen met het kweken van miniatuurbomen in potten. Deze bijzondere manier van kweken (pun-tsai) was destijds in China alleen weggelegd voor de rijke elite. De opvallende, oud en realistisch uitziende mini boompjes waren geliefde kunstobjecten die als luxe relatiegeschenken cadeau werden gedaan. Tijdens de opkomst van het Kamakura tijdperk kwamen vele oude gebruiken vanuit China, waaronder ook de kunst van het kweken van miniatuurboompjes over naar Japan. Veel van de bekende kweektechnieken rondom de bonsai zijn daarom niet in China, maar juist in Japan tot ontwikkeling gekomen. De Japanners verfijnden het kweken van de bonsai namelijk steeds meer en ontwikkelden zich als ware grootmeesters op het gebied van de bonsai kunst.

Fosfaat en Kalium

Naarmate het najaar aanbreekt krijgt de bonsai steeds minder behoefte aan stikstof en is een andere samenstelling van de meststoffen gewenst. De Bonsai 1 herfst-/wintervoeding bevat essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen die zorgen voor extra reserves voor de komende winterperiode. Maar ook fosfaat en kalium zijn belangrijke ingrediënten van deze najaarsvoeding. Fosfaat draagt bij aan sterke wortels en zorgt ook voor voldoende aanmaak van nieuwe haarwortels, zodat het wortelstelsel van de plant beter bestand is tegen ziekten en lagere temperaturen. Kalium zorgt niet alleen voor extra weerstand, maar houdt het wortelstelsel ook sterk en gezond en vermindert zo de kans bij de bonsai op een veel voorkomende vorm van wortelrot. De bonsai gaat hierdoor sterk en gezond de winter tegemoet!

Voorbereiding van het nieuwe jaar

Als het einde van de winterperiode nadert, moeten we de bonsai boompjes voorbereiden op de lente. In de vroege lente dient er nu te worden gekozen voor een meststof die rijk is aan stikstof, zodat de groei van de bonsai wordt gestimuleerd. Hiervoor heeft Wilma’s Lawn & Garden Bonsai 2 voor de lente- en zomerperiode ontwikkeld.

Toepassing

Voor een optimaal resultaat te gebruiken in combinatie met Bonsai 2 (lente/zomer) voeding. Bonsai 1 (herfst/winter) kan tijdens de gehele groeiperiode één keer per week als aanvulling op het leidingwater worden gebruikt bij het water geven van de bonsai. Na het gebruik van Bonsai 1 (herfst/winter) kan worden overgegaan op de Bonsai 2 (lente/zomer) voeding.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.