Wist je dat?…onze substraat een hoge watervasthoudende capaciteit heeft?

Met enige trots presenteert Wilma’s Lawn & Garden het substraat Cocolite-11. Dit professionele kweekmedium is samengesteld uit cocosgruis, cocochips, cocosvezels en perliet en is geschikt voor de teelt van fruit, bloemen, groenten en kamerplanten.

De combinatie van kokos en perliet in Cocolite -11 zorgt voor een goede vochtbalans en luchtigheid van het substraat. Kokos heeft hiervoor een ideale structuur, waardoor water met toegevoegde meststoffen gemakkelijk wordt vastgehouden en zo snel wordt opgenomen door de wortels van de plant. Door de toevoeging van perliet, blijft het kokossubstraat redelijk luchtig, waardoor de wortels veel zuurstof krijgen aangevoerd. De belangrijkste kenmerken van Cocolite-11 zijn dan ook een optimale wateropname, een goede waterverdeling en een hoge watervasthoudende capaciteit. Hierdoor krijgen de planten langer de gelegenheid om vocht op te nemen. Doordat Cocolite-11 het water zeer goed vasthoudt is het minder vaak nodig om de planten water te geven dan bij het gebruik van een traditionele kweekbodem. Bij de teelt in bloempotten op een zonnig terras heeft dit bijvoorbeeld grote voordelen. Zo komt het op warme, zonnige dagen vaak voor dat planten in bloempotten teveel uitdrogen. Wanneer het substraat te weinig vocht vasthoudt, drogen de wortels uit en sterven ze op den duur zelfs af.

Ondanks dat het water geven bij onze substraat minder vaak nodig is dan bij een traditionele kweekbodem (zoals potgrond), heeft het substraat voedend gietwater nodig om het optimale resultaat te bereiken voor de plant!

Cocolite-11 is beschikbaar in 10 L, 20 L en 50 L.
Terug naar overzicht

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.