De hele tuin geurt en kleurt volop met alle bloeiende planten: juli is een prachtige zomermaand. Om de tuin zo mooi te houden, is er wel wat tuinonderhoud in juli. Ga je op vakantie? Zorg dan dat er iemand anders tijdelijk je tuin onderhoudt.  

Tuinonderhoud in juli: planten onderhouden

 

❀ Geef tijdens warme dagen vroeg in de ochtend of pas later in de avond water. Het water verdampt op warme dagen snel, waardoor er minder water bij de wortels komt.

❀ Let met droog weer vooral op de planten met grote bladeren. Het water loopt namelijk snel van de grote bladeren af en bereikt zo nauwelijks de grond. Geef deze planten daarom goed bij de wortels water.

Luizen op je rozen? Spuit ze er met een harde straal af.

❀ Zaai deze maand meerjarige planten zoals vergeet-mij-nietjes, juffertje-in-het-groen, leeuwenbekje, stokrozen en campanula’s.

❀ Je kunt in juli nog steeds vaste planten in de border zetten. Geef de nieuwe aanplant vooral in het begin voldoende water.

❀ Pluk ’s ochtends in de tuin verse bloemen. Knip of snijd de bloemen af en zet ze zo snel mogelijk in het water.

❀ Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen, zodat de planten meer nieuwe knoppen aanmaken.

Het gazon in juli

Bij tuinonderhoud in juli, hoort ook zeker het gazon! Maai het gras in juli niet te kort om verbranding door de zon te voorkomen. Gele en bruine plekken in het gazon voorkom je ook door vroeg in de ochtend of laat in de avond te sproeien. Strooi de grasresten als mulchmateriaal tussen de beplanting, dit houdt de grond vochtig en zorgt er tegelijkertijd voor dat onkruid weinig ruimte krijgt. Bemest het gras in juli-augustus voor de tweede keer. Het liefst doe je dit wanneer er een regenbui op komst is, zodat de mest goed kan inwerken in de bodem.

Snoeien in juli

Juli is de ideale tijd voor het snoeien van bomen, zoals esdoorns en berken. Kijk voordat je gaat snoeien eerst of er geen vogelnesten in zitten. Ook klimplanten, kruiden, rozen en steenvruchtbomen, zoals perzik, pruim en (sier)kers kun je deze maand snoeien. Snoei altijd bij droog weer.

Maak je tuin vakantieproof

Ga je in juli op vakantie? Maak je tuin dan voor vertrek vakantieproof! Dit betekent dat je alle klussen die je al kunt doen voor vertrek alvast uitvoert. Maai bijvoorbeeld het gazon, knip de kantjes bij en verwijder de uitgebloeide bloemen.
Vraag voor klussen als water geven een goede buur of kennis. Is er veel te plukken of te oogsten in je tuin? Laat ze dit oogsten en als dank meenemen naar huis!

Heb jij nog tuinonderhoud tips voor de maand juli? Laat het ons weten!

WIL JIJ MEER WETEN OVER TUINONDERHOUD?

Lees dan deze blogs:

 

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.