Smakelijk pompoenstoofpotje

Ingrediënten:
850 g pompoen
250 g chorizoworst
2 rode uien
2 tenen knoflook
20 g verse platte peterselie
295 g gegrilde rode paprika’s in pot
500 g krieltjes
800 g bruine linzen in blik
2 tl paprikapoeder
70 g tomatenpuree
350 ml kippenbouillon van tablet (heet)
150 ml witte port

Keukenbenodigdheden:
(Gietijzeren) Stoofpan of braadpan

Bereidingswijze:
1. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel.
Snijd in parten en verwijder de schil. Halveer de parten.
Snijd de chorizo in plakjes en de ui in kwarten.
Snijd de knoflook fijn en hak de peterselie grof.
Laat de gegrilde paprika uitlekken of dep even droog en snijd in stukjes.
Halveer de krieltjes en laat ook de linzen uitlekken.
2. Bak de plakken chorizo in de (gietijzeren) braadpan zonder olie of boter op middelhoog vuur tot deze mooi goudbruin en krokant is. Schep het dan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan en bak hierin nu de ui met het paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak ook de knoflook 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. mee. Voeg nu de gegrilde paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en de port toe. Roer dit even door en breng het geheel dan aan de kook.
3. Zodra het kookt, leg de deksel schuin op de pan en laat dit op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep wel regelmatig om. Voeg na 15 minuutjes pruttelen de linzen toe. Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Als je er makkelijk met een vork in kan prikken en het er ook gemakkelijk weer af valt, zijn ze goed gaar. Schep nu 2/3 van de chorizo en de helft van de peterselie door de stoof.
4. Haal je stoofpot van het vuur. Verdeel bij het opdienen de rest van de chorizo en peterselie erover.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.