Bloeiende bloembollen, zoals amaryllis, zorgen ’s winters voor sfeer in huis en zeker tijdens de kerst! Hieronder wat leuke decoratietips ter inspiratie.

1. Bloembollen in een schaal 

Plant verschillende bloembollen zoals amaryllissen, hyacinten of narcis ’Paperwhite’ in een schaal met potgrond en er ontstaat al snel en speels effect (zie openingsfoto). Het geeft een natuurlijke touch aan de sfeer in huis. Kies materialen die het best passen bij jouw huis. Bijvoorbeeld een stenen schaal, een glazen schaal of juist een schaal met veel kleur!

2. Bloembol in krant

Eenvoudig en heel creatief! Koop enkele hyacinten die zijn opgekweekt in kleine potjes of zet ze zelf in aparte mini-potjes. Wikkel ze één voor één in een oude krant en maak deze vast met wat touw. Het wordt al snel een spannend object in huis. Vooral wanneer de bol bloeit! Zeker weten dat je hiermee de aandacht trekt bij je visite. Vergeet niet om de bollen regelmatig water te geven.

3. Lekker warm jasje van wol

Het koude weer staat weer voor de deur! Wol zorgt in de vorm van dekens, sjaals en truien niet alleen voor veel warmte aan je lichaam, ook in je interieur geeft het een warme sfeer! Wikkel bijvoorbeeld bloembollen in zo’n lekker warm, sfeervol jasje van wol. Ook leuk: een theelichthouder omwikkeld met wol.

4. Bloembollen met wax

Bloembollen in wax zie je de laatste jaren steeds vaker. Zo wordt de bol van amaryllis in wax gegoten. Ze zijn in veel kleuren beschikbaar van felroze tot warm goud: leuk voor de feestdagen! Door middel van de ring in de bolbodem blijft de bol rechtop staan; je hoeft hem dus niet in een pot of schaal te zetten. Ook hebben de bloembollen geen water nodig. Koop waxbollen altijd bij een goede bloemenzaak of tuincentrum, alleen zo weet je zeker dat de bollen niet beschadigd zijn door de warme waxlaag.

Bloembollen planten in de tuin

Vergeet ook niet om voorjaarsbollen in je tuin te planten. Je doet dat het best van oktober t/m december. Ze zorgen voor een vrolijk voorjaar. Lees hier hoe je de bollen plant.

Wilma’s Lawn & Garden

Op onze website vind je alle producten om de tuin te kunnen laten stralen. Want…Wilma’s Lawn & Garden laat je planten stralen!

Wat vind jij van bloembollen als decoratie? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via social media.  

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.