Pittige Pompoensoep
Ingrediënten:
1 kg Biologische pompoen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
1½ kippenbouillonblokje
800 ml kokend water
2 el arachideolie
2 tl kerriepoeder
4 el crème fraîche

Keukenbenodigdheden:
Ruime (soep)pan met dikke bodem
Staafmixer

Bereidingswijze:
1. Was en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, snijd de pompoen in grote parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Je kunt ook de grove pompoenstukken eventjes in kokend water leggen, dan kan je de schil er vervolgens zo af trekken. En dat water moest je toch al koken!
2. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in kleinere blokjes.
3. Laat de bouillonblokjes nu oplossen in het kokende water. Verhit de arachideolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en rode peper met het kerriepoeder 2 min. Op middelhoog vuur. Voeg nu de pompoenstukjes toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat dit op laag vuur 15 min. Zachtjes koken.
4. Neem de pan van het vuur en pureer het nu met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en lepel er een klodder crème fraîche overheen. Garneer met wat vers gemalen zwarte peper.

Combinatietip:
Lekker met een flinke snee geroosterd pompoenpitten-brood met daarop roomboter, versgemalen peper en zout.

Bewaartip:
Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Voeg de crème fraîche pas toe als de soep geserveerd wordt.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.