Oude pallets zijn heel handig voor het inrichten van een terras of kleine tuin! Hoe en wat je er mee kunt maken? Wij geven tips!

Stadstuin met pallets

Pallets zijn heel goed te gebruiken in een stadstuin, je maakt er bijvoorbeeld eenvoudig een verticale (moes)tuin van. Ideaal wanneer je niet zoveel ruimte hebt! Bevestig de pallet aan de wand en kweek op een efficiënte en sfeervolle manier je eigen groenten. Je hoeft natuurlijk niet alleen groenten in de pallet te planten, ook allerlei zomergoed of kruiden doen het prima in een pallet. Lees hier meer over stadstuinieren ofwel Urban Gardening.

Sidetable maken van een pallet

Oude pallets alleen in de tuin gebruiken, nee ook in huis komen ze goed van pas. Maak er bijvoorbeeld een sidetable van! Gebruik hiervoor drie stoeptegels en twee pallets die je met de achterkant aan elkaar bevestigt. Ook kun je een pallet aan de muur bevestigen als wandrek. Geef de pallet een likje verf en het ziet eruit als een echt meubelstuk. Met wat plantjes en kaarsjes maak je het helemaal af.

Hoekbank

Meerdere oude pallets over? Maak er een hoekbank van! Stapel de pallets zo hoog en breed als je de bank wilt en schroef ze vast. Zie het resultaat: een hippe bank voor nop!

Gereedschap opbergen

Ten slotte kun je een pallet ook gebruiken als opbergmogelijkheid voor je tuingereedschap! Het kan zo simpel als je zelf wilt: neem één pallet en steek daar het gereedschap in of stal het gereedschap uit op de plankjes.

Inklaptafel aan de muur

De gevorderde hobbyist kan nog een stapje verdergaan door van een pallet een heuse inklaptafel te maken. Je hebt hiervoor nodig: twee oude pallets, een ketting en een haakje om de pallets te verbinden.

Ga jij aan de slag met oude pallets? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar het resultaat.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.