“Bedankt voor die Blumen” zijn elk jaar weer de woorden van de paus tijdens de viering van Pasen. Hij bedankt hiermee de Nederlandse sierteeltsector, die zorg dragen voor de bloemen op het St. Pietersplein.

Zouden we dat niet allemaal moeten doen? Want zeg nu eerlijk; wie houdt er niet van een mooie bos snijbloemen! De meeste bloemisterijen garanderen dat bloemen een week moeten kunnen staan. Maar het liefst wil je nog langer genieten van een mooi boeket!

Daarom heeft Wilma’s Lawn & Garden een nieuw product ontwikkeld, namelijk Wilma Snijbloemenvoeding.

Wilma Snijbloemen voeding is gemaakt om jouw bloemen te voorzien van alle vitale ingrediënten, die nodig zijn om snijbloemen goed te houden. Wilma Snijbloemen Voeding zorgt ervoor dat snijbloemen mooier gaan bloeien op de momenten wanneer het nodig is.

Wilma Snijbloemen Voeding verhoogt de wateropname van de snijbloemen en houdt daardoor de bloemen en bladeren in optimale conditie.

Hoe kun je het beste snijbloemen verzorgen? 

Het begint al bij de keuze van het juiste bosje snijbloemen. Het beste kun je kiezen van een bos met bloemen waarbij de knoppen al iets open zijn. Een bos bloeiende bloemen zal waarschijnlijk meer aanspreken, maar deze bloemen zullen dan ook het snelst weer uitgebloeid zijn.

Wanneer je graag zelf een boeket samenstelt, laat je dan vooral adviseren in de bloemisterij. Niet alle bloemen zijn een goede combinatie. Zo gaat de tulp niet zo goed samen met de roos. De roos zal al snel gaan hangen.

Zodra je de bloemen in huis hebt, begin je met het schuin afsnijden van de stelen. Vers afgeknipte stelen kunnen makkelijker water opnemen. Hierdoor zullen de bloemen langer bloeien. Zorg er ook voor dat je de overtollige bladeren, die in aanraking komen met het water, verwijdert.

Vervolgens kun je de bloemen in de vaas zetten met water en Wilma Snijbloemenvoeding. Voor een optimaal resultaat doe je het voedingswater in een schone vaas.

Zet de bloemen nooit in de volle zon, op de tocht of langs de fruitschaal. De bloemen drinken de eerste paar dagen veel water, zorg daarin dat er altijd voldoende voedingswater in de vaas zit. Verwijder uitgebloeide bloemen uit de vaas, zo zorg je dat de andere bloemen langer in conditie blijven.

Waarschijnlijk wist je al dat rode bloemen het symbool zijn voor romantiek, passie en verleiding. Of dat witte bloemen staan voor puurheid en onschuld!

Maar ook andere kleuren bloemen hebben een betekenis;

– Gele bloemen staan voor energie, kracht en vreugde

– Oranje bloemen staan voor warmte, gezelligheid, plezier

– Roze bloemen staan voor onschuld, tederheid, romantiek

– Paarse bloemen staan voor rouw, waardigheid, ernst

– Blauwe bloemen staan voor goddelijkheid, eeuwigheid, onschuld

– Groene bloemen staan voor jong leven, vruchtbaarheid, vrede

Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw snijbloemen? Probeer dan nu Wilma Snijbloemenvoeding en houdt rekening met de bovenstaande tips voor het beste resultaat!

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.