Om je kamerplanten gezond en mooi te houden, verzorg je ze natuurlijk goed. Door je kamerplanten zo nu en dan voeding te geven, ondersteun je ze extra goed. Wilma’s Lawn & Garden vertelt welke voeding geschikt is en hoe vaak je die geeft.

 

Het nut van kamerplanten voeding geven

In principe zal je plant, wanneer hij op de goede plek staat en voldoende licht en water krijgt, prima groeien. Maar, wanneer je hem zo nu en dan ook voeding geeft, zorgt dit ervoor dat je plant gezonder en sterker wordt en daarnaast ook beter groeit. Het blad of de stengels kunnen dikker worden en je plant is ook minder vatbaar voor ziekten of plagen, zoals bijvoorbeeld rouwvlieg.

 

Welke voeding geef ik?

Voor kamerplanten zijn allerhande soorten voeding beschikbaar, van vloeibare voeding en  korrels tot staafjes, die je in de bodem kunt steken. De meest voorkomende voeding is een vloeibare, universele voeding, die voor de meeste plantensoorten geschikt is. Wilma’s Lawn & Garden biedt hiervoor ATA Terra Leaves aan. Deze universele basisvoeding is geschikt voor verschillende planten. Je kunt er je kamerplanten mee voeden, maar bijvoorbeeld ook kruiden of bloeiende planten. De voeding stimuleert de groei van de plant.

 

Specifieke voeding

Naast universele voeding Wilma’s Lawn & Garden ook verschillende specifieke voedingen aan. Dit zijn voedingen die meer geschikt zijn voor bepaalde (type) planten. Zo is er Wilma Orchideeënvoeding en Wilma Geraniumvoeding. Heb je Bonsai planten in huis? Dan kun je die extra steunen met Wilma Bonsai 1  & 2.

Er zit een verschil tussen bloeiende planten en groene planten. Daarom biedt Wilma’s Lawn & Garden ook voor beide groepen verschillende soorten voeding aan.

Bloeiende planten – Voorbeelden van bloeiende kamerplanten zijn, orchideeën, geranium, anthurium en begonia’s. Voor dit soort planten is, wanneer ze in bloei staan, een voeding aan te bevelen die hier op toegepast is. Wilma 1,2,3 is een serie complete voeding voor bloeiende planten. Wil je je planten nog meer mee geven, denk dan ook aan een stimulator zoals bijvoorbeeld ATA Bloombastic om planten in de bloei nog net even extra te steunen.

Groene planten – Ook voor groene planten zoals het pannenkoekplantje, alocasia, en ficus is gerichte voeding te verkrijgen. Wilma Groene plantenvoeding is geschikt om te geven aan dit soort planten. Heb je palmen in huis, zoals de Kentia of goudpalm, kies dan voor Wilma Palm als voeding.

 

Hoe moet ik kamerplanten voeding geven

Beide genoemde voedingen zijn vloeibare voedingen. Dit betekent dat je deze gemakkelijk door het gietwater kunt mengen en zo kunt geven. Tijdens de herfst en winter groeien planten niet, ze zijn dan in rust. In deze periode hoef je dan ook geen voeding te geven. De groeiperiode van planten is van maart tot oktober. Geef eens per week of eens per twee weken voeding, dit is voldoende. Voor de juiste verhouding van de voeding kun je het best de verpakking raadplegen. Let er op dat je niet te veel voeding geeft! Dit kan de plant namelijk verzwakken. Houd je planten daarom ook goed in de gaten en pas indien nodig de hoeveelheid voeding, of de frequentie waarmee je voeding geeft, aan.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.