Met leuke voederbakjes en vogelkooitjes lok je vogels naar je tuin en ziet het er direct gezellig uit. We zetten een aantal leuke zelf te maken voederbakjes en vogelkooitjes voor je op een rij.

Leuke voederbakjes en vogelkooitjes maken 

Vogels kunnen in de winter vaak moeilijk aan voedsel komen, help ze daarom door wat vogelvoederbakjes met voer in je tuin te hangen. Onderstaande voederbakjes zijn leuk om zelf te maken!

Vogelvoerbakje met pollepel

Op bovenstaande foto zie je een voorbeeld van een vogelvoerbakje dat eenvoudig en goedkoop zelf te maken is. Je hebt hiervoor een glazen pot, een pollepel en touw of lint nodig. De vogeltjes kunnen landen op de pollepel en rustig uit het potje eten. Kies een effen of bewerkt lint of touw, net wat je mooi vindt. Zo wordt het een unieke voederbak.

Voederbak van kop en schotel

Vraag de vogels op de thee met deze luxe voederbak! Je hebt hiervoor een kop, twee schotels, een lange schroef en een lint nodig. Boor een gat in de schoteltjes en het kopje en bevestig deze op de lange schroef. De bovenste, wat grotere schotel fungeert als afdak. Zo blijven niet alleen de zaadjes of de pinda’s blijven droog, ook de vogels zelf.  Heb je nog een kop en schotel of theepot over? Tover daarmee een luxe voederbak in elkaar. Je kunt de zaadjes zowel in de theepot als in het kopje strooien.

Vogelkooitjes met planten

Vogelhuisjes of -kooitjes kun je naast schuilplaats, nestkast of voederbak voor vogels ook gebruiken ter decoratie. Beplant de kooitjes met hangplanten of vetplanten. Het vormt een speels en tegelijk klassiek accent aan je huis of tuin. De combinatie van klassieke kooitjes en hippe kamerplanten zorgt voor een verrassend effect.

Romantisch vogelkooitje met rozen

Rozen zijn de meest romantische bloemen, in een klassiek vogelkooitje wordt dit nog eens benadrukt. Leg in het vogelkooitje een schuimsteekvorm (oase) en maak daarin een mooie schikking van rozen en andere bloemen en planten. De kooitjes krijgen zo een feestelijke en romantische uitstraling: perfect voor een bruiloft!

Bekijk hier meer leuke diy’s voor planten en vogelvoederbakjes.

Heb jij thuis een origineel voederbakje of gebruik je deze op een andere manier? Laat het ons weten!

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.