Heerlijke Pompoentaart

Met pompen kan je zo veel kanten op, dat we niet konden kiezen welke van deze twee verrukkelijke taarten we zouden delen. Daarom geven we jou de recepten voor zowel de zoete als de hartige variant. Genieten!

Zoete pompoentaart
Ingrediënten:
1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
1 pompoen
250 ml gembersiroop
260 g parelkandij-ontbijtkoek
60 g ongezouten roomboter
3 middelgrote eieren
100 g lichtbruine basterdsuiker
125 ml verse slagroom
5 el schenkstroop
2 tl kaneel
1 tl gemalen foelie
1 tl gemalen kruidnagel
(of vervang de bovengenoemde kruiden voor 2 tl Speculaaskruiden van Jonnie Boer)

Keukenbenodigdheden:
Keukenmachine
Bakvorm (Ø 24 cm)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers hem uit. Snijd de pompoen in parten om zo de draden en pitjes te verwijderen. Snijd de schil er af, of leg de pompoenparten eerst eventjes in kokend water zodat de schil vanzelf los laat. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes en kook deze 20 minuutjes in 1 liter water met daarin ook de gembersiroop en het sinaasappelsap. Giet af en laat afkoelen.
2. Verkruimel ondertussen de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng met de kruimels. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet dit even in de koelkast tot je het weer nodig hebt.
3. Pureer nu de pompoen. Klop de eieren met de basterdsuiker en slagroom los. Meng dit door de pompoenpuree en voeg nu ook sinaasappelrasp, stroop, kaneel, foelie en kruidnagel toe. Als alles goed gemengd is, doe dan de vulling in de vorm. Garneer desgewenst met kaneelstokjes en bak de zo’n taart 45 min op 170°C. Laat goed afkoelen.

Hartige Pompoentaart
Ingrediënten:
1 verse pompoen
2 cm verse gember
1 stengel verse sereh (citroengras)
165 ml kokoscrème (blik)
2 tl Ketoembar (gemalen koriander)
1 tl Djinten (gemalen komijn)
6 el kokosolie (op kamertemperatuur)
230 g pinda pepsels (zakje)
5 middelgrote eieren
250 g cherrytomaten
1 bosui
Boter om in te vetten

Keukenbenodigdheden:
Staafmixer of keukenmachine
Springvorm (Ø 24 cm)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schil ook de gember en snijd heel fijn. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Breng de stengel samen met de gember, pompoen, kokoscrème, gemalen koriander en komijn aan de kook. Laat dit 10 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
3. Verwijder nu eerst de stengel citroengras. Pureer vervolgens het pompoenmengsel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Vet de springvorm in met boter. Doe de kokosolie, pinda pepsels en 1 ei in de keukenmachine en maal het geheel fijn. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk een beetje aan. Bak de bodem ca. 10 min. in het midden van de oven.
5. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de bosui fijn. Klop de rest van de eieren los. Meng de eieren al roerend door het pompoenmengsel. Schenk dit mengsel ook in de springvorm met bodem. Let op, de springvorm met bodem kunnen nog heet zijn! Leg vervolgens nog de tomaten met de snijkant naar boven in het vulling mengsel.
6. Bak de hartige taart nu ca. 45 min. in het midden van de oven. Bestrooi met in ringetjes gesneden bosui en serveer.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.