Moestuinieren wordt door de jaren heen nog steeds populairder. Of je nu een hoekje in je eigen tuin vrij maakt, of in de stad woont en een stukje volkstuin huurt. Deze manier van tuinieren is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken, en dat is ook niet zo gek. Lees hier de 6 voordelen die een Moestuintje allemaal met zich mee brengt. En voor je het weet wil je zelf aan de slag. Laat die lente maar komen!

 

  1. Voorzien in jouw dagelijkse hoeveelheid (verse!) groenten en fruit

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Met jouw eigen moestuin weet jij precies wat er vooraf gaat aan elk product, voordat het op je bord terecht komt. En alle liefde en aandacht waarmee jij jouw groentes en vruchten hebt behandeld, dat proef je!

 

  1. Je hoeft er niet meer voor naar de winkel, je shopt gewoon in je eigen tuin

Dit bespaart je dus uiteindelijk veel tijd én geld! Misschien vergt het wat meer planning, want het is natuurlijk wel handig als je gewassen klaar zijn om te oogsten op het moment dat jij ze in een gerecht wilt gebruiken. Maar als je zorgt voor veel verschillende soorten groenten en fruit die níet allemaal tegelijk rijp zijn, kan je weken aan een stuk van verse producten genieten!

 

  1. Vrij van chemicaliën en pesticiden, want jij weet precies wat ermee gebeurt

Jij weet als geen ander welke producten je hebt gebruikt om jouw moestuin optimaal te verzorgen, de groei te stimuleren en ongenode gasten te weren. Misschien heb je wel uitsluitend organische bemesting en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Hoe dan ook, jij bepaalt wat er met je oogst gebeurt en wat jij dus uiteindelijk in je maag krijgt!

 

  1. Het is duurzaam!

Dit spreekt wel een beetje voor zich natuurlijk, want moestuinieren is dé duurzaamheidstrend van de afgelopen jaren. Je gaat massaproductie tegen en bent getuige van het hele proces, van zaaien tot oogsten. Je keukenafval kan vervolgens ook weer gecomposteerd worden om als voeding voor je moestuin te gebruiken. Daarnaast zal een goed onderhouden moestuin ook de bodem en het ecosysteem in je tuin in balans houden. Bijen, vlinders en vogels zullen je dankbaar zijn!

 

  1. Je tuin ligt er netjes bij, want een goede moestuin betekent goed onderhoud

In plaats van verlepte geraniums of onkruid van een meter hoog is het  bij jou altijd een feest voor het oog. Onkruid krijgt geen kans, je zorgt voor een goede waterafvoer en bereikbaarheid van je gewassen. Tuinier je vanuit een kas, dan heb je alle nodige spullen daar ook netjes opgeborgen en binnen handbereik wanneer nodig.

 

  1. Je hebt er een gezonde hobby bij!

Lekker buiten tuinieren in de frisse lucht is nog nooit slecht voor je geweest, toch? En met een goede oogst als beloning en de kroon op je harde werk eet je ook nog eens super gezond! Waarom zou je eigenlijk niet gaan moestuinieren? Aan de slag!

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.