Trends zijn niet alleen voor binnen, maar ook voor buiten. En een nieuw jaar brengt vaak ook nieuwe tuintrends met zich mee. Er is voor ieder wat wils om de tuin weer helemaal up-to-date en naar je smaak te krijgen. Dit zijn de tuintrends van 2019.

De tuintrends van 2019

Tuinbranche Nederland voorspelt ieder jaar de mooiste tuintrends en laat een tuinontwerper zich uitleven op deze trends. De drie tuintrends van 2019 zijn verwerkt in drie modeltuinen, deze zijn te vinden bij tuincentrum Huiting in Vianen. Ze werden ontworpen door Wim Wijsman. De trends van dit jaar zijn Soft Landing, Harvesting Elements en New Frontiers.

Soft Landing

De maatschappij verhardt en dat roept de behoefte aan verzachting op. De tuintrend Soft Landing speelt daarop in met ronde vormen en aaibare beplanting. De Soft Landing-tuin straalt rust uit en is zacht en comfortabel. De beplanting in de tuin is aaibaar en verwelkomt vogels, vlinders en bijen. De vijver hoort ook écht bij deze tuin, hier vinden nog meer dieren een fijne plek. Het gazon staat hier centraal, heerlijk op je blote voeten door het gras!

New Frontiers

De technologie staat niet stil en dankzij nieuwe ontwikkelingen genieten wij van meer gemak en een comfortabele leefomgeving. New Frontiers is op deze ontwikkeling gebaseerd. In deze slimme tuin vind je verlichting op zonnepanelen en doe je je onderhoud met behulp van een app. Techniek en natuur wisselen elkaar af in deze tuin. Watermanagement is geregeld met behulp van waterdoorlatende bestrating. Deze bestaat uit een mix van steen en glassplit. Ook de watertegels, aangesloten op rvs-goten, helpen bij het watermanagement. In deze slimme tuin wordt de besproeiing automatisch geregeld door een computer met een bodemvochtigheidssensor.

Harvesting Elements

Tot slot worden we ons ook steeds bewuster van duurzaam leven. Soberheid past hierbij en de stijl Harvesting Elements wordt dan ook gekenmerkt door simpele vormen. Deze tuin bevat veel slimme oplossingen, zoals een regenton en plantenbak ineen. Hier mag je je naar hartenlust uitleven met het zelf (op)kweken van groenten en kruiden, de moestuin past hier heel goed bij. Een kasje of handige bakken, je vindt ze in deze tuin. Daarnaast is er ook oog voor de natuur en het leven om ons heen. De tuin is eco-vriendelijk en trekt bijen, vogels en vlinders aan.

De trendtuinen zijn een initiatief van Tuinbranche Nederland, in samenwerking met Bureau Nijman en Van Haaster, Royal FloraHolland/Outdoor Collectief, tuinontwerper Wim Wijsman en Hoveniersbedrijf Huiting. De tuinen zijn te zien bij tuincentrum Huiting te Vianen. Kijk voor actuele openingstijden op http://www.tuincentrumhuiting.nl

Foto’s: Tuinbranche Nederland/Maayke de Ridder

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.