Iedereen heeft wel eens gehoord van de uitdrukking “achter de geraniums zitten”. Het gekke is dat eigenlijk niemand weet waar deze uitdrukking vandaan komt. Van Dale houdt het op het vermoeden dat het burgerlijke imago van de geranium een rol heeft gespeeld.

Wij van Wilma’s Lawn & Garden zijn het niet eens met dit imago! De geranium is namelijk een van de meest populaire tuinplanten. Wist je dat er maar liefst meer dan 600 soorten geraniums als tuinplant zijn? Ze zijn er in alle soorten en maten. De naam geranium komt van het Griekse ‘géranos’. In het Nederlands betekent dit ‘kraanvogel’, de bovenkant van de vrucht heeft namelijk een snavelachtige vorm.

 

Het verzorgen van geraniums

Geraniums zijn vrij gemakkelijke planten, zo kunnen ze goed op zonnige plaatsen staan, maar halfschaduw vindt de geranium doorgaans ook een goede plek. Geraniums houden van een goed gedraineerde bodem. Voeg daarom bij het verpotten kleikorrels toe onderaan de pot om de drainage van de bodem te verhogen. Wil je meer weten over het kweken met kleikorrels? Lees dan onze blog over hydrocultuur, hier.

Snoei de Geraniums niet, maar haal uitgebloeide bloemen weg om zo ruimte te maken voor nieuwe bloemen.

 

Wilma Geranium voeding

Wilma’s Lawn & Garden heeft een voeding ontwikkeld voor de verzorging van geraniums, namelijk (je raadt het al) Wilma Geranium voeding. Deze speciaal ontwikkelde voeding geeft extra verzorging aan uw Geraniums en ondersteunt deze tijdens het hele bloeiseizoen. De gebalanceerde verhouding aan nutriënten maakt deze voeding een perfecte aanvulling die voldoet aan de wensen van de Geranium.

Geef de Geraniums een keer per week Wilma Geranium Voeding van maart tot en met september. Gebruik 10 tot 15 ml per liter water. De dop op de fles Wilma Geranium Voeding kan gevuld worden met ongeveer 9 ml. Eenvoudig, toch?

Oh, en niet te vergeten: Wilma Geranium Voeding is ook zeer geschikt voor anthuriums en hortensia’s! Een win-win situatie!

Wist je dat….

…Geraniums de ideale plant is om muggen te verjagen? Muggen houden namelijk niet van sterk geurende planten.

…Geraniums een populair ingrediënt is voor kruidige parfums?

…Geraniums er niet alleen mooi uit zien, maar ze ook eetbaar zijn?

…Geraniums een medicinale werking hebben? De geraniumachtige plant ‘pelargonium sidoides’ groeit in bepaalde regio’s van Zuid-Afrika en wordt al eeuwen gebruikt voor de behandeling van onder andere luchtweginfecties.

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.