Hoe weet je straks nog welke zaadjes je op welke plek hebt gezaaid? Een snelle en makkelijke manier om dit te onthouden zijn plantenlabels. Je maakt ze gemakkelijk zelf met een van onze 8 DIY’s!

1. Scherven als plantenlabels

Een makkelijke en goedkope manier om zelf een plantenlabel te maken, is met kapotte bloempotjes! Schrijf met een watervaste stift de naam van de plant op de scherf en steek de scherf in de grond bij de gezaaide planten. Kijk uit dat je je handen niet openhaalt aan de scherpe randen.

2. Plantenlabels van bestek

In de keuken nog oud bestek of keukengerei? Gebruik ze als plantenlabels! Neem hiervoor een vork, een kurk en een stift. Schrijf de naam van de plant met stift op de kurk en prik deze in een vork. Prik de vork in het zand, en je bent klaar! Ook houten pollepels zijn bruikbare plantenlabels: geef de lepels een kleurtje en schrijf er vervolgens de naam van de plant op. Je kunt het personaliseren zoals jij het wilt!

3. Plantenlabels van materialen uit de natuur

  • Houten plantenlabels
    Vind je weleens mooie (wat dikkere) takken in de tuin? Bewaar ze! Snijd aan de bovenkant van het takje overlangs een stuk weg en schrijf hier de naam van de plant op. De plantenlabels zullen wel vaak aan vervanging toe zijn, want hout vergaat nu eenmaal snel.
  • Stenen plantenlabels
    Plantenlabels van oude bakstenen of keien gaan juist heel lang mee. Wanneer je nog oude bakstenen hebt liggen, is het enige wat je hoeft te doen de naam van de plant erop schrijven. Vind je dit te groot? Gebruik dan kleine stenen. Personaliseer ze met wat verf en je hebt hippe en opvallende plantenlabels!

4. Speelgoed in de tuin

Tuinier je met kinderen? Maak dan eens plantenlabels van oud speelgoed. Schrijf op een velletje papier de naam van de plant, plastificeer het en plak het op het oude speelgoed. Op de foto is een voorbeeld van een dino met in zijn bek een plantenlabel.

Plantenlabel van Scrabble letters!

Ook een leuk idee: gebruik scrabble letters voor de eerste letter van de naam van de plant. Zoals je op de afbeelding ziet, is het enige wat je nodig hebt een letter van het spel Scrabble, een ijsstokje en een stift.

Ga je een van de plantenlabels maken of heb je ook een leuk idee? Laat het ons weten!

Inloggen

Bekijk uw order of wijzig uw gegevens.